Lue alta esittelyjä muutamasta yleisistä korttipelistandardeista poikkeavasta korttipelistä.

Cribbage

52 kortin pakalla pelattava cribbage on jokseenkin omaleimainen korttipeli. Siinä esimerkiksi ässä ei olekaan suurin kortti vaan sen arvo on yksi. Kuvakortit puolestaan ovat kaikki saman arvoisia kuin kymppi, kun normaalisti kukin edustaisi arvoa väliltä 11 – 13. Lisäksi pelissä käytetään vanhanaikaisiin noppapeleihin kehiteltyä pistelautaa, johon pelaajien pisteet merkitään.

Cribbagea pelataan yleensä kahdella pelaajalla. Pelin alussa molemmille jaetaan kuusi korttia ja peli etenee niin, että aloitusvuorossa oleva pelaaja asettaa valitsemansa kortin pöydälle ja sanoo ääneen sen arvon. Vastustajan pitää sitten yrittää lyödä pöytään saman arvoinen kortti tai kortti, jolla korttien yhteisarvoksi tulee 15. Myöhemmillä kierroksille pelaajat yrittävät muodostaa tiettyjä korttiyhdistelmiä ja kädessään olevista ja pöydälle asetetuista korteista. Eri yhdistelmistä saa eri pisteitä ja tätä jatketaan kunnes pistemäärä saavuttaa 31 tai pelaajat eivät pysty enää laittamaan kortteja pöytään. Lopuksi saavutetut korttiyhdistelmät ja pisteet lasketaan yhteen ja merkataan pistelaudalle kunkin pelaajan pisteriviin. Pelin voittaa se, joka saavuttaa ensimmäisenä 61 pistettä.

Blackjack

Kasinoilla usein nähtävä Blackjack eroaa useimmista muista korttipeleistä siinä, että pelaajat pelaavatkin jakajaa vastaan, eivät toisiaan vastaan kuten yleensä. Ässän arvo on tilanteesta riippuen yksi tai yksitoista ja kuvakorttien arvo on kymmenen. Jakaja pelaa vuoroin kutakin pelaajaa vastaan ja aloittaa jakamalla pelaajalle kaksi korttia kuvapuoli ylöspäin ja sitten itselleen kaksi korttia, yhden kuvapuoli alaspäin ja yhden kuvapuoli ylöspäin.

Pelaaja asettaa alkupanoksen, jonka hän voi halutessaan tuplata pelin kuluessa. Jos pelaaja saa aloituksessa kaksi samanarvoista korttia hän voi jakaa ne kahdeksi peliksi tuplaamalla panoksensa ja asettamalla sen puoliksi kumpaisellekin pelilleen. Pelaaja voi pyytää jakajalta lisää kortteja pöytäänsä, kunhan korttien yhteisarvo ei ylitä 21 pistettä. Kun pelaaja ei tahdo enempää kortteja, jakaja kääntää toisenkin korttinsa kuvapuolen ylöspäin ja jakaa itselleen lisää kortteja niin kauan, että niiden yhteisarvo ylittää 16 pistettä. Lopussa pelin voittaa se, kumman korttien arvo on suurin, ylittämättä kuitenkaan 21 pistettä. Jos pelaajalle jaetuista ensimmäisestä kahdesta kortista tulee yhteisarvoksi tasan 21 pistettä, pelaaja on saanut pelin nimen mukaisen “blackjackin” ja voittaa pelin suoraan.