Erilaisia korttipelejä on pelattu ympäri maailmaa jo satojen vuosien ajan. Alla on esitelty joitakin suosituimmista korttipeleistä.

Maailmankuulu bridge

Yksi mailman vanhimmista korttipeleistä on jo 1800-luvun lopulla kehitetty bridge, joka on niin sanottu tikkikorttipeli. Bridgeä pelataan normaalilla 52 kortin pakalla ja perinteisesti neljällä pelaajalla pareittain. Pakka jaetaan pelaajille tasan, kaikille 13 korttia. Ennen varsinaista pelikierrosta pelataan tarjouskierros, jonka aikana pelaajaparit asettavat sitoumuksia ja kilpailevat valtin määräämisoikeudesta. Paras sitoumus voittaa ja se jää voimaan varsinaisen pelikierroksen ajaksi. Yksittäisen pelikierroksen aikana pari käy läpi tietyn jaon ja seuraavalla kierroksella sama jako asetetaan toiselle peliparille. Kotiutetusta sitoumuksesta saa pisteitä ja epäonnistumisesta menettää pisteitä. Kun kaikki jaot ovat käyneet molemmilla pareilla, peli loppuu ja eniten pisteitä saanut pari voittaa.

Kahden pakan canasta

Canastassa pelaaja-asettelu on samanlainen kuin bridgessä: peliä pelataan neljällä hengellä pareittain. Siitä on tehty versiot myös kahdelle ja kuudelle pelaajalle. Canastassa käytetään poikkeuksellisesti kahta 52 kortin pakkaa ja yhteensä neljää jokerikorttia. Pelaajat aloittavat 11 kortilla ja pelaavat niitä sitten pöytään vähintään kolmen samansuuruisen kortin peleiksi. Jokerit toimivat perinteiseen tapaansa minkä tahansa kortin korvikkeena, mutta Canastassa myös kakkoset, joita on kahdessa pakassa yhteensä kahdeksan kappaletta, voivat esiintyä muun suuruisina kortteina. Pöytään pelatuista peleistä saa pisteitä ja ensimmäisenä 5000 pisteeseen päässyt joukkue voittaa.

Windowsista tuttu hertta

Vanhoista Windowsin tarjoamista korttipeleistä monille tutuksi tullut Hertta on neljällä hengellä pelattava tikkikorttipeli. 52 kortin pakka jaetaan tasan kaikille pelaajille ja pelaajat valitsevat sitten korteistaan kolme annettavaksi toiselle pelaajalle. Kolme korttia annetaan aina eri pelaajalle vuorojen kuluessa ja välissä on yksi vuoro ilman korttivaihtoja. Pelaaja, jolla on ristikakkonen pakassaan pelin alussa aloittaa pelin. Ristikakkonen pelataan pöytään ja tikkiä jatketaan sen päälle ensisijaisesti saman maan suuremmilla korteilla. Suurimman samaa maata olevan kortin pelannut voittaa kierroksen ja joutuu keräämään tikkiin pelatut pisteet. Hertassa on poikkeuksellisesti niin, että tarkoitus ei ole kerätä pisteitä vaan vältellä niitä. Herttojen ja patarouvan keräämisestä tulee pisteitä. Peli päättyy kun joku pelaajista saavuttaa ensimmäisenä 100 pistettä ja vähiten pisteitä saanut pelaaja voittaa pelin.