Alla on esitelty joitakin tunnetuimpia pokeripelejä. Lue ja pelaa pokeria netissä parhailla pelisivustoilla, kun säännöt ovat tulleet tutuiksi.

Texas hold’em

Texas hold’em on yksi tunnetuimmista ja ehdottomasti suosituin kaikista pokeripeleistä. Peli aloitetaan sekoittamalla perinteinen 52 kortin pakka ja jakamalla sitten kaksi korttia kuvapuoli alaspäin kullekin pelaajalle. Pelaajat saavat katsoa omat korttinsa. Sitten pelaajat asettavat vedot sovittujen sääntöjen mukaisesti ja ensimmäinen pelikierros voi alkaa. Ensimmäisellä kierroksella jakaja asettaa pöytään kolme yhteistä korttia, toisella neljännen ja kolmannella viidennen. Pelaajat voivat muodostaa mielessään minkä tahansa viiden kortin yhdistelmän, käyttäen hyödyksi kahta omaa korttiaan sekä pöydällä olevia yhteisiä kortteja. Kierros kierrokselta pelaajat voivat jatkaa pelaamista asetetusta potista, korottaa pottia halutessaan tai vetäytyä pelistä kokonaan pois. Lopussa jäljellä olevista pelaajista parhaat pisteet antavan viiden kortin yhdistelmän saanut voittaa koko potin.

Omaha

Myös Omaha hold’eminä tunnettu Omaha on Texas hold’emiä muistuttava pokeripeli. Myös Omahaa pelataan 52 kortin pakalla. Alussa pelaajille jaetaan neljä piilokorttia ja sen jälkeen pöytään viisi yhteistä korttia. Vetojen asettaminen toimii samalla tavalla kuin texas hold’emissäkin. Pelaajien tavoitteena on muodostaa paras mahdollinen viiden kortin yhdistelmä saatavilla olevista korteista käyttäen kahta korttia omista korteistaan ja kolmea pöydällä olevista korteista. Suurempi korttien määrä yhdistelmien tekemiseen johtaa luonnollisesti siihen, että Omahassa on helpompi saada parempia korttiyhdistelmiä. Kuten Texas hold’emissa, myös Omahassa parhaan korttiyhdistelmän saanut pelaaja voittaa pelin alussa asetetun ja mahdollisesti pelin aikana korotetun potin.

Avopokeri seitsemällä kortilla

Avopokeri on aikoinaan ollut suosituin pokeripelien muoto, ennen kuin texas hold’em yleistyi ja ohitti sen suosiollaan. Seitsemän kortin avopokerissa pelaajille jaetaan pelin nimen mukaisesti seitsemän korttia: ensimmäisellä kierroksella kaksi piilokorttia käteen ja yksi kortti kuvapuoli ylöspäin pöydälle, seuraavilla kolmella kierroksella aina yksi kortti kuvapuoli ylöspäin pöydälle ja viimeisellä kierroksella seitsemäs kortti kolmanneksi piilokortiksi pelaajalle. Pelin alussa pelaajat asettavat kukin pienen alkupanoksen pottiin ja kierrosten kuluessa pottia kasvatetaan tiettyjen korotussääntöjen mukaisesti. Lopussa parhaan viiden kortin yhdistelmän saanut voittaa. Seitsemän kortin avopokeria, kuten muitakin pokeripelejä, voidaan pelata myös mahdollisimman pieniä pisteitä hakemalla. Joskus yhdistetään niin, että potti jaetaan parhaimman ja huonoimman korttiyhdistelmän saaneiden kesken.