Trix Games - Pelitestaajahaku

Katso myös kehitysblogimme ja tanssipelejä myyvä verkkokauppamme!

Mikä tämä on?

Sivun lomakkeella voit hakea pelitestaajaksi Trix Gamesin tanssipeliprojektiin. Voit myös tilata yrityksen väliaikaisen uutiskirjeen sähköpostiisi. Pelitestaajaksi hakevan ei tarvitse ottaa uutiskirjettä eikä uutiskirjettä haluavan tarvitse hakea pelitestaajaksi.

Väliaikaisen uutiskirjeen tilanneille ei lähetetä suurta määrää posteja. Kun yrityksen nettisivut julkaistaan avataan samalla myös viralliset uutisointiväylät. Tästä ilmoitetaan tanssipelit.fi -keskustelupalstalla ja sähköpostitse uutiskirjeen tilaajille.

Pelitestaajia otetaan projektiin mukaan vaiheittain. Kaikki hakijat eivät pääse mukaan testaamaan heti, mutta projektin edetessä testaajaryhmää kasvatetaan vähitellen. Tiedämme hyvin että teitä kaikkia himottaa päästä testaamaan mahdollisimman nopeasti, mutta koittakaa kestää!

Miten pelitestaaminen toimii?

Pelitestaamisessa on kyse pelin testaamisesta ja palautteen antamisesta ennen julkaisua. Vaikka pelitestaaminen onkin helppo sivuuttaa köykäisenä osana pelin kehittämistä, on se kuitenkin yksi tärkeimpiä vaiheita koko prosessin aikana. Testaaminen on mukana koko kehitysprosessin alusta loppuun ja sitä tekevät kaikki pelin kehityksessä mukana olevat. Koodaajat testaavat koodinsa toimivuutta, graafikot kokeilevat tuotoksiaan osana pelin käyttöliittymää, ja niin edelleen. Videopelit ovat kuitenkin niin laajoja kokonaisuuksia, että kaikkien mahdollisuuksien testaamiseen ja laajemman mielipidekannan saamiseen tarvitaan varsinaisen kehitystiimin lisäksi pelitestaajia.

Tässä te, rakkaat tanssipelaajat, tulette mukaan kuvaan. Trix Gamesin pelin testaamista suoritetaan useissa vaiheissa kevään aikana. Ensin kaikki sisältö testataan pienissä osissa varsinaisen tiimin sisällä, jotta suurimmat ongelmat saadaan korjattua. Tämän jälkeen testausta suoritetaan vähän laajemmalla ryhmällä, jossa on mukana lomakkeen täyttäneitä hakijoita. Tarkoituksena on saada mielipiteitä yksittäisistä asioista laajemmalta käyttäjäryhmältä, jotta kaikki pelin osa-alueet voidaan hioa mahdollisimman paljon loppukäyttäjiä tyydyttäviksi. Viimeisessä vaiheessa testausta tehdään vielä suuremmalla käyttäjäryhmällä koko pelikokonaisuuden kanssa. Tässä vaiheessa tarkkailaan pelikokonaisuuden tyydyttävyyttä ja tehdään kokonaisnautinnon kannalta muutoksia kunnes peli on julkaisuvalmis.

Testaamisen eri osa-alueita ovat muun muassa käyttölittymä ja ulkoasu, pelimekaniikat, laitteistoyhteensopivuus ja itse sisältö, eli musiikki ja koreografiat (chartit). Suurin osa pelitestausajasta tulee keskittymään koreografioiden testaamiseen, koska kaikki muu tuleekin testattua siinä ohessa. Kaikille osa-alueille annetaan tietysti paljon huomiota. Palautetta kerätään esimerkiksi vapaamuotoisena suullisena palautteena, vapaamuotoisena kirjallisena palautteena ja tarkkoja kysymyksiä esittävinä kirjallisina kaavakkeina. Palautteen antamisessa pyydetään testaajia olemaan rehellisiä ja mahdollisimman tarkkoja. Kuten aiemmin mainittua, pelitestaaminen on tärkeä osa pelin tuotantoa ja otamme kaiken palautteen vakavasti. Toivomme siksi myös testaajien ottavan oman osansa vakavasti. Tarkoituksena on saada kaikkien kannalta mahtava lopputulos ja pienimmälläkin yksityiskohdalla ja tuntemuksella on tällöin väliä.

Kannattaa myös huomata että pelitestaaminen ei aina ole pelkkää ruusuilla tanssimista (tai ehkä sittenkin on, muistakaa ne piikit), sillä testattavat pelin osat eivät aina ole valmiita ja täydellisiä. Käyttöliittymässä voi olla testaajaa ärsyttävä ongelma, joku graafinen elementti saattaa puuttua tai olla keskeneräinen, samaa kappaletta voi joutua pelaamaan useita kertoja, koreografioissa voi olla paljon rasittavia kohtia, ja niin edelleen. Vaikka pelitestausta onkin kaikille pelin osille suoritettu ennen kuin tällä lomakkeella testaajiksi hakeneet pääsevät testaamaan, on hyvin todennäköistä että pelistä löytyy paljon korjattavaa ja paranneltavaa, eikä kokemus voi missään nimessä vastata hiottua ja lopullista peliä. Jos odotat vain "pääseväsi pelaamaan lopullista peliä ennen kuin se on kaupan hyllyllä" niin kannattaa harkita uudestaan. Pelitestaamisessa ei ole kyse ennakkonäytöksestä vaan ihan oikeasta testaamisesta ja palautteen antamisesta keskeneräiselle tuotteelle.

Jos kaiken tämän jälkeen olet vielä kiinnostunut ja innostunut tästä mahdollisuudesta, kiirehdi ja täytä alla oleva lomake (älä kuitenkaan kiirehdi liikaa ettet tee virheitä). Innostuneet ja vastuunsa ymmärtävät pelitestaajat ovat erittäin tervetulleita ja kiitämme kaikkia kiinnostuneita runsain sydämin! Teemme tätä peliä harrastajilta harrastajille ja haluamme meidän kaikkien parasta. Siksi olemme erittäin iloisia kaikesta kiinnostuksesta ja kannatuksesta.

Trix Games Oy

Jari 'Gemi' Vilkki
Jari 'vehnae' Saukkonen
Jaakko 'Verkel' Lindvall

Hakulomake:

Seuraavat kohdat ovat pakollisia.

Oikea nimi:
Etu- ja sukunimi.


Alias / Nick:


E-mail:


Haluan väliaikaisen Trix-uutiskirjeen:
Kyllä
En

Haluan pelitestaajaksi:
Kyllä
En

Seuraavista kohdista tähdellä merkityt ovat pakollisia halutessasi pelitestaajaksi.
Jos haluat vain uutiskirjeen voit hypätä suoraan lähetys-painikkeen luo.

Asuinpaikkakunta: *


Virallinen nelipaneeliluokitus: *
Jos sinulla on. Katso http://www.tanssipelit.fi/yhdistys/luokitus.


Oma arvio nelipaneeliluokituksestasi: *
Katso http://www.tanssipelit.fi/yhdistys/luokitus.


Ikä: *
Alaikäiset tarvitsevat vanhempien allekirjoituksen testaajasopimukseen.


Kuinka kauan olet harrastanut: *
Vuosina, kuukausina, viikkoina TAI päivinä.


Minkä tasoisia kappaleita pelaat useimmiten: *
Numeroina. Voit antaa numerovälin.


Pääsetkö Helsinkiin pelitestaussessioihin? *
Kyllä
En
Joskus

Eniten käyttämäsi alustatyyppi: *
Pehmeä kotialusta
Kova kotialusta
Arcade
En ole pelannut alustoilla

Mitä seuraavista peleistä olet pelannut? *
In The Groove
Dance Dance Revolution / Dancing Stage
Pump It Up
iDance
StepMania

Muut pelaamasi rytmipelit: *
Jätä tyhjäksi, jos ei muita.


Vapaa sana:
Voit tarkentaa aikaisempien kohtien vastauksia tai kirjoittaa jotain ihan muuta.
Risut, ruusut ja kaikki muukin höpinä on sallittua ja tervetullutta. :)Lomakkeella annettuja tietoja käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen ja pelitestaajien valitsemiseen.
Tietoja ei luovuteta yrityksen ulkopuoliseen käyttöön.