Final Fantasy on monille videopelien ystäville tuttu peli jo vuosien takaa. Ensimmäinen Final Fantasy -videopeli julkaistiin vuonna 1987 ja se sai sittemmin jatkoa useiden kymmenien pelien edestä. Pelejä on tehty kaikille mahdollisille alustoille, niin konsoleille ja tietokoneille kuin puhelimillekin. Keräilykorttipeli kehiteltiin ja julkaistiin Japanissa 2012 ja käännettiin englannin kielelle muutamaa vuotta myöhemmin 2016.

Pelin kulku

Peliä pelataan vähintään kahdella pelaajalla. Jokaisella pelaajalla on oma pelikorttipakkansa, jossa tulee olla tasan 50 korttia. Yhdenlaista korttia voi olla maksimissaan kolme kappaletta käytettävässä pakassa. Kortit sekoitetaan pelin aluksi huolellisesti ja pelaajat nostavat aloituksena viisi korttia. Jos kortit eivät miellytä pelaajaa, hän voi vaihtaa ne ennen pelin alkamista. Tässä tapauksessa vastustaja saa yhden ylimääräisen kortin aloitukseen. Pelin kuluessa pelaajat nostavat jokaisen vuoronsa alussa kaksi korttia lisää.

Vuoronsa aikana pelaaja voi käyttää Crystal Pointteja (kristallipisteitä) eli CP:tä pelatakseen kädessään olevia, eri elementtejä edustavia kortteja pöytään. Tavoitteena on hyökätä vahinkoa tekevin kortein vastustajan kimppuun. Pelaaja pelaa ensin hahmokorttejaan pöytään ja käyttää niitä sitten hyökkäämiseen. Hyökkääminen voi tehdä vahinkoa joko suoraan vastustajaan tai sitten tämän hahmoihin. Jos hahmokorttiin tehdään tarpeeksi vahinkoa, pelaajan täytyy siirtää se pois pelistä, poistopinoon. Jos vahinko tehdään suoraan vastustajaan, vastustajan tulee poistaa yksi kortti pakastaan poistopinoon. Pelin häviää se pelaaja, jonka poistopinossa on ensimmäisenä seitsemän korttia. Vaihtoehtoisesti pelin häviää, jos nostopinossa ei ole enää kortteja nostettavaksi. Voittaja on viimeiseksi selvinnyt pelaaja.

Final Fantasy ilmiönä

Final Fantasy tunnetaan nykyään suurena mediailmiönä, joka on aikoinaan alkanut peleistä, mutta laajentunut sittemmin kaikenlaiseen muuhunkin, kuten CGI-grafiikkaelokuviin, japanilaiseen animaatioon eli animeen, japanilaiseen sarjakuvakirjallisuuteen eli mangaan ja novelleihin. Valtaosa näistä on erillisiä, omilla asetelmillaan ja päähenkilöillään koottuja teoksia, mutta jonkinlaisia koko Final Fantasy -mediaa yhdistävia elementtejä kuitenkin löytyy. Tällaisia ovat esimerkiksi juonikuvioiden teemat, hahmojen nimet ja pelien mekaniikat. Juonikuviot keskittyvät yleensä päähenkilöiden taisteluihin pahiksia vastaan, käyden samalla läpi henkilöiden välisiä suhteita ja mahdollisia henkilökohtaisia ongelmia. Nimet puolestaan pohjautuvat yleensä historiaan, mytologiaan, populaarikulttuuriin tai muihin kulttuureihin maailmanlaajuisesti.